Hoppa till sidans innehåll

Nyheter


De svenska U13- och U15-spelarna fick fem dagar av mycket badminton under tävlingen Denmark Junior i Odense. Det blev både lagmatcher och individuell tävling samt en hel del tittande på världsstjärnorna i Denmark Open.
 
Sparks Generation och Badminton Sweden gör tillsammans en kampanj som ska locka ungdomar i åldern 10-15 år att börja spela badminton. Nu är alla prova-på datum spikade och det är även möjligt att anmäla sig för alla intresserade ungdomar.
 
Rickard Nilssons satsning mot Paralymics i Tokyo fortsatte förra veckan då han deltog i Denmark Parabadminton International. Spelet stämde bra och han nådde kvartfinal i singel.
 
Dags för omstart i Victor Badmintonligan. På måndag och tisdag den 21 och 22 oktober spelas fyra matcher, som alla är viktiga i striden för att nå Mellanserie A.
 
I Uppsala, Östersund och Hallsberg har säsongen inletts med kurser för tränare, ledare och föräldrar som certifierats till Shuttle Time-tränare.
 
Nu har listan för godkända bollmärken för tävling uppdaterats för innevarande säsong.
 
Rollen som Young Change Maker vid Ungoms OS i Buenos Aires 2018 ledde till att Paniz i höst lanserar parabadmintonprojektet Parallell Play. -Be you, be great and play your way to success!
 
Felix Burestedt är i fin form och har spelat sig fram till semifinal i Dutch Open som är en BWF super tour 100 tävling.
 
Samtliga svenska spelare är nu ute ur Junior-VM. Trots tre chanser nådde ingen åttondelen. – Godkänt spel, men det gäller för oss att nå en än högre nivå, säger sportchefen Jonas Herrgårdh.
 

Serieomgång 2

(2019-10-07 20:34)
Det är dags för säsongens andra serieomgång, som spelas kommande helg 12-13 okt. Här följer viktig information om sammandragens genomförande.
 
Under söndagen 29 september höll Svenska Badmintonförbundet förbundsmöte på Arlanda. Där valdes styrelsen för kommande verksamhetsår.
 
Sverige vann sin sista match i lagtävlingen i Junior-VM i ryska Kazan. 3-0 mot Litauen betydde en 27:e plats. – Prestationen är bättre än resultatet, säger sportchefen Jonas Herrgårdh.
 
Dags för den individuella tävlingen i Junior-VM. De svenska spelarna är laddade och hoppas på bättre resultat än i lagspelet. Och flera av dem har fått en OK lottning.
 
Tufft motstånd väntar de svenska deltagarna på Dutch Open som har samlat ett starkt startfält.
 
En 3-2-seger mot Tjeckien räckte inte. Sverige blev fyra i gruppspelet i Junior-VM. Men Sverige var bara en match från att bli trea, och till och med en enda match från att vinna gruppen. – Så nära, säger förbundets sportchef Jonas Herrgårdh.
 
12345678910...>>


  


 Partners

 

 

Arrangörer

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: info@badminton.nu

Forza logologologologo